Matkapuhelin

045-1379 317

Sähköpostiosoite

info@annenevantausta.fi

Avoinna

Varausten mukaan

AKUPAINANTA ON KIINALAISEN LÄÄKETIETEEN HOITOMUOTO

Akupainanta tarkoittaa keholla sijaitsevan akupisteen sormin painelua ja hierontaa. Tällä tavoin voi auttaa omaa kehoaan etsimään tasapainoa ja korjaamaan itse itseään sen mukaan mikä on mahdollista korjata.
⦁ Akupainantaa voi soveltaa ruoansulatusongelmissa, lihaskivuissa, päänsäryssä, käsi- ja jalkaongelmissa ja kymmenissä erilaisissa vaivoissa, jotka eivät välttämättä vaadi lääkärin apua tai lääketieteellisiä toimenpiteitä tai lääkitystä.
⦁ Maalaisjärki mukaan, mikäli vaiva vain jatkuu tai aiheuttaa epätietoisuutta siitä, mikä on syynä, niin ensisijaisesti hakeudutaan lääkärille.
⦁ Akupainannalla voi hoitaa yli 12-vuotiasta lasta sekä aikuista ihmistä, joka ei ole jotenkin sairas fyysisesti tai psyykkisesti niin, että hänellä on käytössään vahvoja lääkkeitä tai käy säännöllisesti saamassa hoitoa tai terapiaa.
⦁ Käytännössä siis ”terve ihminen”, jolla jotain vaivaa, jota voisi itsekin jotenkin hoitaa ja näin nopeuttaa omaa paranemisprosessia.
Muistetaan muutkin tärkeät asiat: sairaus annetaan meille jonkin vuoksi. Mikä on syy taustalla.
Me olemme sitä mitä syömme ja juomme, koska solumme voivat rakentua vain raaka-aineista, joita saa vatsalaukkuun ja sieltä imeytyy suoraan verenkiertoon.
Me voimme sen mukaisesti millaista ravintoa saamme ja miten pystymme ottamaan vastaan happea. Lisäksi saamme elämän energiaa Munuaisten kautta, Tulen voimasta, joka pitää yllä elintoimintojamme, näin yksinkertaistaen asiaa.
Sopiva määrä liikuntaa, lepoa ja työtä sekä harmoniset ihmissuhteet ja oman itsensä hyväksyminen ja oman paikkansa tiedostaminen elämässä ovat terveen elämän pohja.
Joskus elämässä ei kaikki vain mene ihan kuten ohjekirjoissa ja silloin saamme erilaisia oireita, joiden tarkoitus on kertoa meille, että tilannetta tulisi korjata.
Akupisteitä on kehossa kaikkialla, opetellaan tässä nyt 10 tehokasta.

10 hyvää hoitopistettä erilaisten vaivojen itsehoidon tueksi

Energian ja Verenkierron vahvistamiseen, stressin ja väsymyksen karkottamiseen, immuunipuolustusta lisäämään, niveliä ja lihaksia hoitamaan sekä mieltä rauhoittamaan.

1) Ekstrapiste ”Kolmas silmä” löytyy kun viet keskisormesi tai peukalosi – nämä ovat hoitosormet- kulmakarvojen keskelle nenän varteen ja siitä aavistus ylöspäin kohti otsaa. Kun löydät pisteen, niin painele kevyesti tuntemuksen mukaan ylöspäin otsaa kohti tai pyöritä myötäpäivään. 2-3minuuttia. Tämä hoitopiste auttaa mm. päänsäryssä, silmäongelmissa, nuha /poskiontelo/nenän vaivat, lisää keskittymiskykyä, rauhoittaa mieltä ja kirkastaa ajatuksia.


2) Keskeltä rintalastaa löytyy nännilinjan tasolta piste Ren 17, Energian Mestari. Tämä piste voi tuntua aralta, mutta taas pyöritys myötäpäivään ainakin pari kolme minuuttia. Pisteen tehtävä on levittää ravinnon hienoa energiaa rinnan alueelle ja ravita sydäntä ja keuhkoja sekä kosteuttaa keuhkot sopivasti. Sen tehtävä on auttaa keuhkoja levittämään energiaa kehon käyttöön pienen verenkierron toimiessa normaalisti tehtävässään. Oikeastaan auttaa meitä hengittämään tehokkaammin ja samalla se rauhoittaa mieltä ja auttaa rentoutumaan. Tämä piste voi olla avuksi kuorsaamisen ehkäisyssä, koska se hajottaa limaa rinnan alueelta. Makuuasennossa limaisuus nousee ylös kurkun päähän ja vaikeuttaa nukkumista.


3) Löydät pisteen Sappirakko 21 hartian korkeudelta lihasjänteen takaa aivan läheltä kaulan sivua. Tietenkin piste on molemmin puolin kehoasi. Sappirakkomeridiaani on yanginen, mikä tarkoittaa toiminnallista ja toiminnan mahdollistavaa. Käsi- niska-olkapää-hartiaseudun vaivat, kun käsi ei oikein liiku, nouse, toimi, esiintyy vapinaa. -Ei raskausaikana, voi käynnistää synnytyksen!


4) PS 10 sijaitsee 2 sormenleveyttä kyynärpään vekkikohdan alapuolella. Suorista käsi ja tähtää peukalon ja etusormen keskelle käden ulkopinnan puolelta, niin hahmotat kohdan hyvin . Pisteen PS 10 tärkein hoitava ominaisuus on yläraajan Qin eli Energian ja Veren vahvistaminen ja kierron säätely. Kaikenlaisten käsivarren ja olkavaivojen hoidossa erittäin hyvä piste.
Tämän pisteen erityisominaisuutena on, että se kostuttaa kuivan suun.
*Yhdessä Mahalaukku 36 kanssa auttaa laiskaa suolta toimimaan paremmin.


5) Sitten otamme Dementian ennaltaehkäisyyn paripisteet OS 6 ja KL 7. Pidä ranteessa ulkopinnassa pikkusormen kohdilla olevaa luun päätä (puikkolisäke) maamerkkinä. Liu´uta sormeasi tuon luunpään ohi ja kohtaat heti painauman kyynärluun ja värttinäluun välissä, OS 6. Tästä noin sormenleveys ylöspäin samalla linjalla löytyy piste KL 7, jonka nimi ”Esi-isien kokous” viittaa perinnöllisiin energioihin ja onhan Kolmoislämmitin- meridiaanin juuret Ming menin ja Munuaisten alueella ja mukana kulkee ylös tuo Alkuperäinen energia, Yuan Qi.
Ohjeena on, että vanhemmalla iällä pitää pisteitä hoitaa kolmena perättäisenä päivänä, niin, että täydenkuun päivälle osuu se kolmas hoitopäivä. Nuorille riittää täydenkuun päivänä tehtävä hoito. Otetaan viisi vuodenaikaa elementtiopin mukaan eli maaliskuu (kevät), kesäkuu (alkukesä), elokuu (loppukesä), lokakuu (syksy) ja tammikuu (talvi).
Täydenkuun aikana meridiaaneissa on eniten Verta ja Qitä eli Energiaa.
Näin ehkäistään ja hoidetaan vanhuuden vaivoja, aistien heikkenemistä pyritään pitkittämään kauemmas, yleiskuntoa, fyysistä ja psyykkistä vointia aktivoidaan. Pitkäikäisyyttä edistetään. Tämä on perinteinen käytössä oleva tapa Kiinassa.

6) OS 6 on meridiaanin varrella toimiva ns. hälytyspiste. Sen hoitoalueeseen kuuluu kaikenlaisia kipuja jänteissä ja lihaksissa, akuutit kivut käsissä, selässä ja jaloissa, kun ei pysty istumaan ja nousemaan ylös, kun nilkka ei taivu eikä ojennu. Myös kuulon alentuminen ja monenlaiset silmien vaivat, glaukooma, kehon kuivuminen. (liian vähän Nesteitä kehossa).

7) Peukalon ja etusormen välistä ”räpylästä” käden päältä löytyy aivan loistava tehokas akupiste, Hegu, Paksusuoli 4. (PS 4) Tätä pistettä ei saa hoitaa raskaana olevalta! (käynnistää synnytyksen) PS 4 peukalon ja etusormen välissä, painele kohti etusormen luuta.

Piste avaa meridiaanin, vahvistaa Qitä eli Energiaa ja Verta, rauhoittaa Sheniä (psyyke), poistaa Ulkoisen Tuulen, vapauttaa ulkopinnan ja säätelee hikoilua ja Puolustusenergiaa, Wei Qitä. Vahvistaa Keuhkojen levittävää toimintoa > Keuhkot ja Paksusuoli ovat rinnakkaiselimet.
Lopettaa kivun ja säätelee kasvojen aluetta: silmiä, korvia, nenää ja suuta.
Käytetyin piste kehossa, esim. vilustumisen hoidossa erittäin hyvä yhdessä Ren 17 ja ML 36.
kipuja, edistävät Qin ja Veren tasaista virtausta kehossa ja rauhoittavat.


8) Maksa 3 jalkapöydällä, päällyspuolella ukkovarpaan ja etuvarpaan välissä, juuri kun luut yhtyvät.
Edistää energian ja veren kiertoa, ruoansulatusta, auttaa maksaa tehtävissään, mm. puhdistaa verestä kuona-aineita ja harmonisoi tunne-elämää.

9) Mahalaukku 36 (ML 36) on kehon keskeisin piste, vaikka se sijaitseekin polven ulkosivulla. Tämä keskeisyys johtuu siitä, että elementtiopin mukaan Maa on kaiken keskellä, jossa ihminen elää. Maaelementin elimet ovat yininen Perna ja yanginen Mahalaukku. Näin mahalaukkumeridiaani on keskiössä ja sen varrella sen oma Maa-piste on juuri tuo numero 36.
Mahalaukku 36 on kuin Auringonhattu-uute, jota voi käyttää kaikkiin vaivoihin! Kiinalaisen kansanperinteen mukaan pistettä tulisi hoitaa päivittäin, koska se toimii ennaltaehkäisevänä hoito keinona ulkoisia tauteja vastaan. Sen hoidon voi aina yhdistää muihin pisteisiin mukaan.
Löydät pisteet n. kämmenen leveys polvilumpion alapuolelta jalan ulkosivun keskeltä. Voit kokeilla painella kohti jalkaterää samalla kun hierot myötäpäivään. Jos jaksat, voit hieroa pisteitä 5 minuuttia. (vaikka joka päivä)


10) Toinen erittäin monipuolinen piste löytyy samoin jaloista. Perna 6 pisteet löytyvät sääriluun sisäreunasta kun nilkkaosa päättyy ja pohje alkaa. Noin kämmenen leveys sisäkehräsluun yläpuolelta. Tässä yhtyvät 3 yinistä meridiaania -Maksa-, Munuaiset- ja Pernameridiaani. Täten piste tehostaa Energian ja Veren kiertoa ja mm. auttaa ruoansulatusta, hormonien tasapainoa, aineenvaihduntaa, lihasten hyvinvointia sekä harmonisoi mieltä. Kuukautiskivuissa avuksi. Ei saa hoitaa raskaana olevaa.

Jos kiinnostuit saamaan lisää tietoa, niin kurkista https://www.tslturku.fi/kurssit/ kohdasta Iloksi ja hyödyksi AKUPAINELUSTA APUA MONEEN 24h – Uutuus! 7.9. – 30.11.2021 ti klo 17.30–20 Ilmoittautumiset viimeistään 28.8.2021 Opettaja: Anne Nevantausta Kurssipäivät: 7.9., 21.9. 5.10., 19.10., 26.10., 2.11., 16.11. ja 30.11.

Kiinalainen lääketiede

2 kommentit

  1. Hei, pojallani (synt. 1970) on kurkussa kuristava tunne, joka tulee ja menee. Monet lääkärit ovat tutkineent, mutta diagnoosia ei ole saatu ja kuvauksissa ei näy mitään merkittävää. Paljonko maksaisi käyntikerta, jos hänet ottaisit vastaan ja yrittäisit akupainantaa. Akupunkiota neulojen kanssa ei voi tehdä, kun hän syö verenohennuslääkettä ja siksi neulat on kielletty. Jos olet sitä mieltä, että kannattaisi kokeilla akupainantaa ja mikäli hintasi ei ole liian korkea, annan hänelle lahjaksi muutaman käynnin luonasi. Jään odottamaan vastaustasi.Terv. Anja Kallio, HKI (Missä on työhuoneesi?)

    1. Hei ja kiitos yhteydenotosta. Tilani on Turun linja-autoaseman vieressä, joten ehkä olen liian kaukana. Hänen osaltaan arvelisin, että koska mitään vikaa ei ole tutkimuksissa löydetty fyysisesti, niin kyseessä voi olla henkisen puolen asia. Jopa sellainenkin, että tulee muistona jo edellisestä/edellisistä elämistä. (kuristettu, hirtetty) Kysy häneltä olisiko halukas käymään regressioterapiassa vaivan vuoksi. Siinä henkilö turvallisesti ohjataan katsomaan sitä elämää missä kyseinen asia on tapahtunut ja päästämään muistosta irti. Helsingin seudulla on varmasti runsaastikin henkilöitä, jotka tekevät tuota terapiaa. Toinen vaihtoehto on, että hän pohtii mikä tässä elämässä ja tilanteissa ahdistaa häntä? Ihmissuhdeasiat? Oma itsetunto eli miettiikö pelkojen kautta omaa riittävyyttään, yms.Raha-asiat huonolla tolalla? Kuolemanpelkoa? Ei uskalla ilmaista omaa mielipidettään jostain syystä? Akupunktiohoitaja osaa tehdä myös akupainantaa, joten voit varata sinne lähemmäs aikaa hänelle. Hyvää syksyä teille, t. Anne Nevantausta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *